Hoor wie speelt daar kinderen…

Voor de Harrekieten is de novembermaand één van de mooiste maanden in het jaar. Is de blaaskapel nog maar net bekomen van Halloween dan is het alweer tijd voor Sinterklaas. Grote kindervrienden als de Harrekieten zijn, spelen ze ook op dit feestje graag een nootje mee.

De aftrap van de Sinterklaas optredens vond dit jaar plaats in Oosterwolde. Een prima keuze achteraf. Onder een waterig zonnetje werd onder gebrul van een grote kinderschare de Sinterklaas van harte welkom geheten. Wat is dan mooier dan als blaaskapel hier de muzikale omlijsting van te mogen verzorgen? Terwijl de pepernootjes in de kinderhandjes kwamen speelden de Harrekieten de ene Sinterklaas hit naar de ander: Sinterklaas wie kent hem niet, Ik ben toch Sinterklaas niet tot de oude klassiekers Wie klopt daar kinderen en Zie de maan schijnt door de bomen.

Toen Sinterklaas en de Harrekieten van de pakjesboot (rechtstreeks overgevlogen vanuit Groningen) waren afgestapt volgde de traditionele rondrit door het dorp Oosterwolde. Blaaskapel de Harrekieten mochten voorop en al gauw klonken de warme klanken van de kapel langs de nostalgische gevels van dit ozo mooie dorp. Voor de kapel weer een schitterende ervaring erbij en hopelijk tot volgend jaar!

Foto Lippenhuizen

(c) Jan Veensma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *