Optreden dorpsfeest Vegelinsoord

Wat maakt een optocht met versierde wagens compleet? In Vegelinsoord weten ze het antwoord op deze vraag; een blaaskapel. De Harrekieten waren daarom snel gebeld met de vraag of zij ook tijdens de optocht wilden spelen. Dit doen wij uiteraard graag.

Gezeten op een prachtige kar (helaas geen prijs) zaten wij als prinsen en kregen wij een rondrit door het mooie Vegelinsoord. Niet één maar gelukkig twee keer werd er een rondje door het dorp gemaakt. Prachtig! Vegelinsoord is namelijk een schitterend dorp. Het dorp heette vroeger Stobbegat maar in 1955 is de naam gewijzigd naar Vegelinsoord of op zijn Fries Vegelinsoard. Het is een authentiek dorp waarbij de prachtige Grevensmolen niet onvermeld mag worden gelaten. Daarbij is het bijzondere aan Vegelinsoord dat de coördinatoren 52° 60′ NB, 5° 52′ OL zijn. Dat maak je nergens anders mee.

Werd er nog gespeeld? Uiteraard! De bewoners van dit 400-koppige dorp werden getrakteerd op liederen variërend van Speedy tot Anton aus Tirol. Het was een fijn optreden met gezellige mensen en een enthousiast publiek. Tot een volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *