In stilte trouwen op Bali? Helemaal nie!

Zaterdagavond was er een opvallende optocht in Wijnjewoude. Blaaskapel de Harrekieten trok dapper blazend door het dorp om hun blaasgenoot én Wijnjewouder Martin en zijn vrouw Petra in het zonnetje te zetten.

Harrekieten-27-9-2014-2
Martin en Petra komen oorspronkelijk uit Noord-Holland. Vanwege zijn werk in Leeuwarden besloten ze naar Fryslân te verhuizen en wat is dan volgens Martin een mooier plekje dan Wijnjewoude? Daarbij kwam dat Petra een plek vond als archivaris bij de gemeente Noordenveld. Het stel woont inmiddels enkele jaren naar tevredenheid in Wijnjewoude, aan de Gentiaan.Hoewel de liefde altijd aanwezig was bij Petra en Martin, was een huwelijk er nooit van gekomen. Druk met werk, verhuizingen, etc. Toen ze afgelopen zomer een bijzondere vakantie planden naar Indonesië besloten ze dat het moment daar was om te trouwen. Op Bali vond de huwelijksvoltrekking plaats. Een bijzondere plek en een bijzondere ceremonie. Het huwelijk is voltrokken volgens de Balinese gebruiken. Een huwelijk dus om nooit meer te vergeten.

Sinds kort speelt Martin ook bij Blaaskapel de Harrekieten, een kapel die houdt van musiceren maar ook van een feestje. Aangezien de kapel niet aanwezig was op Bali vonden ze het nodig om achteraf een verrassingsfeestje te organiseren. Martin (alias de ‘boswachter’) en Petra (alias ‘Sisi’) schoven afgelopen zaterdag de 27e dan ook nietsvermoedend aan bij blaas-collega Jan Lammert Sijtsema en Margriet voor de jaarlijkse ledenbarbecue van De Harrekieten. En daar werd tot grote verrassing van het bruidspaar het huwelijk nog eens dunnetjes overgedaan: bruidstaart aansnijden, champagne, huwelijksvoltrekking: alle elementen waren aanwezig.
Vervolgens ging het paar op versierde fietsen met daarachter de onvermijdelijke just-married-blikken door het dorp, vergezeld van de uitbundige klanken van de Harrekieten, die de optocht besloten met een miniconcert bij de muziekkoepel. Petra en Martin: veel geluk!

Lees het hele verslag op: http://wijnjewoude.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *