Dorpsfeest Burum

De zomerstop voor Blaaskapel de Harrekieten is deze keer kort. Hoewel de bouwvakantie nog niet teneinde is, werden de instrumenten alweer uit het vet gehaald. Uiteraard met een goede reden. In het grensdorp Burum werd het dorpsfeest gevierd en Blaaskapel de Harrekieten mocht acte de présence geven. Bij aankomst bleek de verkorte zomerstop direct al een goede keuze van de blaaskapel. Het ontvangst was allerhartelijkst en de net gerestaureerde windmolen draaide enthousiast haar rondjes. Een lust voor het oog.

Harrekieten hebben het zwaar

 

Bij zoveel nijverheid konden wij niet achterblijven. De eerste sessie begon nog rustig maar daarna hadden wij en het publiek de smaak al snel te pakken. In de daaropvolgende sessies werd de polonaise ingezet en werd er volop meegeklapt, meegezongen en meegedanst. Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Kan het nog beter en leuker? Jazeker, blijkbaar was de sfeer zo goed, vertrouwd en open dat de plaatselijke fanfareleden mee participeerden in het orkest. Dat ging met wisselend succes, bij sommige fanfareleden kwam er meer alcohollucht dan geluid uit de toeter. Desalniettemin zorgde hun inbreng voor een leuke en mooie sfeer. Dit gecombineerd met de heerlijke zomerzon en het enthousiaste publiek bezorgde ons een spetterend optreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *