Taptoe Zuidbroek voor Jolan

Bij Blaaskapel de Harrekieten houden we van een vrolijke noot. Afgelopen zaterdagavond was het natuurlijk niet anders maar was er ook plaats voor een serieuze noot. Jolan is een jongen van 3 jaar oud. Hij lijdt aan een ernstige vorm van kinderkanker, neuroblastoom. Een ziekte die in principe niet te genezen is tenzij hij geopereerd kan worden in Amerika. Zo’n operatie is duur en moet door de ouders grotendeels zelf betaald worden. Iets wat eigenlijk niet op is te brengen zonder hulp van anderen. Zaterdag 29 augustus werd er daarom een taptoe in Zuidbroek georganiseerd. Deze taptoe stond geheel in teken van Jolan en had als belangrijkste doel het inzamelen van geld voor de operatie.

DSCN0867

 

Blaaskapel de Harrekieten was door de organisatie gevraagd om belangeloos te zorgen voor een vrolijke noot tijdens de pauze en na afloop van de taptoe. En dat deden wij graag. In de pauze kwamen we vrolijk het veld ‘opgemarcheerd’ en starten we de pauze met het nummer ‘Jij denkt maar dat je alles mag’. Een mooi nummertje om het publiek op te warmen want toen ‘Anton aus Tirol’ en ‘Speedy’ werd gespeeld deinde het publiek vrolijk mee.

Nadat alle korpsen de taptoe gezamenlijk afsloten met ‘Let me entertain you’ werd de cheque uitgedeeld aan de ouders van Jolan. De mooie, muzikale avond heeft in totaal een bedrag van ruim tweeduizend euro opgeleverd. Een geweldig bedrag. Blaaskapel de Harrekieten mocht daarna het feest doorzetten. Dit werd gedaan in de plaatselijke voetbalkantine van Zuidbroek. Eén ding is zeker, in Zuidbroek weten ze hoe ze feest moeten vieren. Het publiek danste en zong enthousiast mee op de diverse hits en tafels en er werd zelfs ‘meegeroeid’ op de klassieker ‘In het kleine café’ . Hoewel het de bedoeling was om alleen een korte afsluiting te geven bleef het met dit enthousiaste publiek nog tot in de late uurtjes gezellig. Daarbij vlogen er nog heel wat vrolijke noten in het rond. Het was kortom een bijzonder geslaagde avond waar wij met veel plezier naar terugkijken en ook aan terugdenken. Niet alleen aan de geslaagde avond maar blaaskapel de Harrekieten zal zeker ook nog meerdere keren terugdenken aan Jolan. Wij hopen van harte dat hij samen met zijn vader en moeder naar Amerika gaat en gezond weer terugkomt!


DSCN0865

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *