Drogeham en De Harrekieten – feestavond 1

Drogeham ontleent haar naam aan het feit dat ze gelegen zijn op een zandkop. Bewoners op deze zandkop hielden hun have dankzij de hogere ligging droog en vandaar de naam Drogeham. Hoe origineel is het daarom ook om juist op deze locatie een gondelvaart te organiseren. Verwacht dan niet een gondelvaart in het water, in Drogeham vindt de gondelvaart plaats op wielen.

De gondelvaart is een bekend fenomeen in Fryslân en trekt een breed publiek. Vanaf een uur of acht ’s avonds zijn de creaties, ontworpen door buurtverenigingen en vriendenclubs, te bekijken. Ook dit jaar waren er weer prachtige gondels te zien waar kosten nog moeite werden bespaard. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de winnaar een gondel presenteerde waar maar liefst 110.000 dahlia’s op waren geprikt. Daar gaat heel wat uurtjes vlijt inzitten.

Om dit moois te aanschouwen komt het publiek in grote getale opdraven en natuurlijk wil iedereen een mooi plekje langs de route. Om dit mooie plekje te bemachtigen zijn de eerste bezoekers al ruim van te voren aanwezig. Deze bezoekers waren niet alleen, op uitnodiging van de organisatie verzorgde Boerenkapel de Harrekieten vooraf voor een vrolijke noot. Meerdere vrolijke noten zelfs. Met een deel vernieuwd repertoire wist de kapel het voor mekaar te krijgen dat het publiek vrolijk meezong en meedeinde bij de nieuwe toppers zoals Het land van Maas en Waal en Batje Vier.

Op dit stukje hoger gelegen Fryslân wist de boerenkapel zich daardoor ook prima te vermaken. Een feest voor iedereen waar we met veel plezier weer terugkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *