Dweilfestival Heeg

Met de bus weg, bootje gevaren en tot slot een gezellige BBQ. Lopen de Harrekieten te veel vooruit en hadden ze in april al hun seizoensafsluiting? Nee, hoor. We waren aanwezig op een beregezellige dweildag te Heeg.

Op een zonnige zaterdag mochten wij ons melden bij het lokale dorpshuis. Nog geen noot gespeeld of wij werden al getrakteerd op een kopje soep met brood. Het bleek een goede brandstof want nadat de wethouder de dag had geopend mochten de Harrekieten starten met hun eerste sessie op de brug in het centrum van Heeg. Anton aus Tirol, Spidi, het aanbod was divers.

Na deze eerste sessie stapten we in een ouderwetse schoolbus en gingen op bezoek in Gaastmeer een dorp naast Heeg. Daar presenteerden wij onze spiksplinternieuwe sessie met o.a. ons nieuwe nummer Stil in Mij. Gelet het enthousiaste applaus werd de nieuwe sessie gewaardeerd en mochten we met zijn alleen weer de bus in. Op een hobbelige weg werd in de bus nog het Land van Maas en Waal gespeeld. Terug in Heeg was de koek nog niet op. De Harrekieten mochten optreden op het ‘hoofdpodium’ een ponton midden in het centrum. In vlot tempo werden afwisselend diverse klassiekers ter gehore gebracht. Het ruim aanwezige publiek klapte enthousiast mee en voorzichtig gingen de voetjes van de vloer. Na dit optreden werden de zeebenen van de Harrekieten getest. Met een fijn zonnetje en een stevige bries werden wij van Heeg naar Woudsend gevaren. Een leuke boottocht en we konden het niet laten om ook op de boot nog een paar liederen te spelen. Uiteraard mocht het Woonschip hierbij niet ontbreken.

Aangekomen in Woudsend werd het daar aanwezige publiek getrakteerd op een mooie serenade. En of het kwam door onze zeebenen of door de sfeer. Het publiek en de kapel deinden vrolijk mee op de diverse melodie√ęn die wij als boerenkapel ten gehore brachten.
Na het spelen van onze sessie mochten wij weer terug op de boot. Het werd inmiddels iets frisser maar wij konden ons goed warmblazen en het publiek die op de boot meevoer deed enthousiast mee.

Aangekomen op de vaste wal te Heeg was het tijd voor het slotakkoord. Zowel letterlijk als figuurlijk. Samen met de andere deelnemende kappellen werd gezamenlijk nog een aantal liederen gespeeld en na een laatst daverend applaus was het tijd voor de gezamenlijke BBQ. Beregezellig en het einde van een mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *