HarrePieten in Burgum

Afgelopen weekend was het weer raak. De Harrepieten mochten aantreden om in het centrum van Burgum te musiceren. Jaarlijks een terugkerend feestje.

harrekieten

Begonnen werd deze keer op de vernieuwde Markt. De roltrappen naar de Action werden grondig uitgetest en akkoord bevonden. Het aansluitend concert in de Jumbo en de Action viel in goede aarde. Daarna ging het in hoog tempo door naar de winkelstraat waar midden op de kruising diverse liederen ten gehore werden gebracht. Dat De Harrepieten ook voor binnenfeestjes zijn te boeken werd bewezen tijdens een concertje in de Hema. Op subtiele en muzikale wijze werden daar diverse liederen ten gehore gebracht. Daarna was het tijd om Sinterklaas te gaan opzoeken. Die bleek zich namelijk ook in de winkelstraat te bevinden en reageerde enthousiast op de verschijning van zijn trouwe Pietenschare. Natuurlijk brachten wij een kleine ode aan de Sinterklaas waarna wij ons richting het kleinste maar gezelligste winkelstraatje van Burgum begaven, de Passage. Daar wachtte ons niet alleen een enthousiaste kindermenigte maar ook een lekkere beker warme beker chocolademelk. Nadat deze was geland was het tijd voor verdere actie.

In Burgum kun je alle kanten op nu ging het richting de Markt. Lekker in het zonnetje werd voor het toegestroomde publiek een flinke Sinterklaassessie ter gehore gebracht. De deuren van de balkonnetjes gingen open dus zowel beneden als op de grond werd de sessie gewaardeerd. Daarna was het feest nog niet afgelopen. De Harrepieten maakten nog een flinke wandeling door het centrum en vergaten niet daarbij regelmatig te stoppen en vertier te maken. Zowel jong als oud kon dit waarderen en we kunnen spreken van een geslaagde middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *