Dweilorkestenfestival te Burgum

In Burgum werd voor de tweede keer een dweilorkestenfestival georganiseerd. Daar moesten De Harrekieten uiteraard bij aanwezig zijn. De weergoden waren de organisatoren gunstig gestemd want met een heerlijk zonnetje en warme temperaturen konden wij van start.

Het festival vond plaats op een drietal locaties in het winkelcentrum. Helaas was de startplaats van De Harrekieten niet bij het café, maar des te frisser begonnen wij met de eerste sessie. En dat klonk als een klokje. Lekkere vrolijke meezingers en inhakers. Daarbij is een eervolle vermelding voor het drumwerk zeker op zijn plaats. In blinkend rood en met een vernieuwd instrumentarium sloegen zij de sterren van de hemel. En de sterretjes werden flink geraakt, Het dondert en het Bliksemt, Land van Maas en Waal, Tigerrag, er viel weer heel wat te slaan.

De tweede sessie was bij de markt. Wederom weer niet bij het café, zou dit een bewuste keuze zijn geweest? Maar het dolenthousiaste publiek bij de markt maakte veel goed. Heerlijk weer en het publiek klapte en danste vrolijk mee. Ook de Zevensprong werd hier ten gehore gebracht wat altijd een succesnummer is bij het jongere publiek. Na een daverend applaus was het tijd voor het optreden bij het café, na uit fatsoen een drankje te hebben genuttigd konden wij los. Zowel letterlijk als figuurlijk. De heupjes werden lekker getest tijdens de vrolijke klanken van Dromendans en daarna kon er verder geswingd worden tijdens Rock Medley, Stapje naar voren en Speedy.

Daarna uitgefeest? Nog niet helemaal. Muziek verbroedert en dat was te merken tijdens het gezamenlijke optreden met de overige blaaskapellen die aanwezig waren. Gezamenlijk werd op de markt het festival afgesloten. Een kapel begon en de rest viel in. En dat was gezellig. Batje vier, Slavenkoor, diverse nummers passeerden de revue. Erg gezellig en voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *