Sneekweek met de Harrekieten

Blaaskapel de Harrekieten is misschien wel de nautische blaaskapel van Friesland. Eerder dit jaar waren wij al aanwezig bij het Muzikaal Bootwateren te Ameland. Daarnaast staat er voor dit jaar de intocht van Sinterklaas en de gondelvaart in Drogeham op het programma. Veel nautischer dan dit kan bijna niet dachten wij in alle bescheidenheid maar toch is het mogelijk.

Afgelopen weekend mocht Blaaskapel de Harrekieten aanwezig zijn bij een groots, nautisch spektakel. De Sneekweek, de hoogmis van alle nautische evenementen. Als je hier als blaaskapel voor wordt gevraagd dan klim je bijzonder hoog in de spreekwoordelijk skûtsjemast. Voor een kapel is het de hoogste punt van de spreekwoordelijke fierljepstok. Een optreden waar wij als blaaskapel bijzonder veel zin in hadden en vol goede moed gingen wij op pad.

Kijkers van de film Sneekweek zullen zich vast kunnen herinneren dat de Sneekweek start met een vlootschouw. Diverse schepen varen vanaf de bekende Waterpoort door de stad. Op het startschip wordt er live commentaar gegeven en de vlootschouw eindigt met een knallend vuurwerk.

Het startschip eindigt de rij met schepen. Als je dus op het startschip zit dan is dat natuurlijk bijzonder eervol. Als echte, nautische blaaskapel hadden De Harrekieten de eer om op dit startschip te mogen zitten en te spelen. Daarmee mochten wij de vlootschouw afsluiten. En dat deden wij met veel plezier. Nadat het laatste schip het startschip was gepasseerd gingen wij zelf varen. Gelijktijdig zette De Harrekieten Batje Vier in. En dit werd goed ontvangen door de mensen die rijen dik op de kade stonden mee te zwingen. In hoog tempo werd er doorgespeeld en overal waar wij speelden was de sfeer goed. Ondanks de regen die eerder die avond was gevallen, was het publiek in grote getale gekomen en de sfeer zat er goed in. Mensen swingden vrolijk mee met de hits van vroeger maar ook met de nieuwe hits zoals ‘Je krijgt die lach niet van mijn gezicht’ en ‘Liever te dik in de kist’.

De avond werd afgesloten met een spectaculair vuurwerk. Een bijzonder geslaagde avond waar wij in ieder geval met volle teugen van hebben genoten. Een heerlijk nautisch evenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *