Prinsjesdag voor de Harrekieten

De derde week van september staat voor de gemiddelde Nederlander in teken van Prinsjesdag. Dit geldt uiteraard ook voor de serieuzere Harrekiet. In de praktijk zijn dit er niet veel, of helemaal niet, en dat betekent dat we in de derde week van september vooral uitkijken naar de Gondelvaart in Drogeham. Waar bij Prinsjesdag plaats is voor maar 2 rijtuigen, hebben ze er in Drogeham behoorlijk meer. En dan ook nog eens prachtig versiert. Zeker dit jaar was het niveau bijzonder hoog en was het een fraaie en feestelijke optocht.

Blaaskapel de Harrekieten mocht zowel vrijdag- als zaterdagavond acte de présence geven. En dan doen we altijd bijzonder graag. Drogeham staat bekend om haar vrolijke mensen en dat bevalt ons bijzonder goed. Voordat de gondelvaart begint maken wij een rondje over het parcours om de mensen op te warmen. We beginnen rustig maar hoe dichter de officiële opening nadert, hoe vrolijker het wordt. De gondelvaart werd beide avonden goed bezocht en wij hebben weer bijzonder genoten van de vrolijke en deinende mensenmassa. Ook volgend jaar zijn we weer graag van de partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *