Sint Maarten optocht Surhuizum

Op zaterdagavond 11 november was het dan eindelijk zover, een dag waar al heel wat kindertjes in Surhuizum naar hadden uitgekeken. Met hun zelfgemaakte lampionnetjes en een verwachtingsvolle blik in hun ogen, togen ze met enthousiasme naar het het Jeughonk Us Stek. Daar was namelijk het begin van de jaarlijkse Sint Maarten optocht. Hoewel het regenkoud was en de zon al lang onder was gegaan, twinkelden de oogjes van de kinderen vol verwachting. Vanavond zou namelijk de start van Sint Maarten hier plaatsvinden.

Ook de oogjes van De Harrekieten twinkelden vol verwachting. Hoewel zich heel wat ruwe bolstertjes in onze gelederen bevinden, zijn ze toch allemaal zacht van binnen en worden ze nergens zo blij van dan de lach van een kind. Met veel plezier zette Blaaskapel de Harrekieten zich daarom in voor de muzikale begeleiding van de Sint Maarten optocht te Surhuizum. Toen de kinderschare compleet was zette de boerenwagen, met daarop blaaskapel de Harrekieten, zich in beweging. En zette de kapel de eerste liedjes in. Uiteraard waren de liederen geheel in lijn met het thema van de avond. De Sint Maarten liedjes weerkaatsten lieflijk tegen de maneschijn aan en werden vrolijk meegezongen de alras groter worden kinderschare.

De rondrit door Surhuizum duurde ongeveer een uur maar het Sint Maarten repoirtoire van Blaaskapel de Harrekieten is hierop berekend. Tijdens een kraakheldere avond keken de sterren en de maan genoegzaam mee naar al het kinderplezier in Surhuizum. En natuurlijk de met vlijt gemaakte lampionnetjes. Aan al het moois komt echter een eind en na een uur door Surhuizum te zijn getrokken was het kinderfeest weer te eind. Blaaskapel de Harrekieten sloot de avond ter plaatse nog vrolijk af en zowel de kinderen als de blaaskapel ging met een tevreden glimlach op het gezicht weer huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *