Weekend NK Veldrijden

Dat Blaaskapel de Harrekieten ook over karakter beschikt werd afgelopen weekend wel duidelijk. Op zaterdag en zondag stond de blaaskapel aan de kant om onze nationale toppers aan te moedigen tijdens het NK Veldrijden.

Op zaterdag mochten de Masters 50+, de nieuwelingen-meisjes, junior-dames en Elite-vrouwen hun kunsten vertonen. En dat ging hard. Er was door Surhuisterveen een machtig mooi parcours aangelegd waar de veldrijders fel strijd leverden. Trap op, heuvel af, dikke laag modder, ze bleven maar doorrijden aangemoedigd door de klanken van Blaaskapel de Harrekieten. Niet alleen de deelnemers genoten van de muziek ook het publiek reageerde enthousiast op De Harrekieten. Pappie loop toch niet zo snel, Vergeate, Kleine Café, het bleef niet alleen bij luisteren, het publiek zong en danste enthousiast mee.

Op zondag waren de nieuwelingen-jongens, de amateurs, junioren en tot slot de elite-mannen aan de beurt. De grote finale en Surhuisterveen was tjokvol met mensen. Ook De Harrekieten waren goed voorbereid op deze dag, getuige alleen al het feit dat de Beerenburgfles een plekje in de handbagage had gevonden. Of het door de fysieke aanwezigheid van de Beerenburgfles was of het jeugdig enthousiasme van de kapel, de sfeer zat er direct goed in! Bij het tweede nummer die de kapel inzette was het direct al feest. En we gingen vrolijk door: Apache, Batje Vier, Speedy, Land van Maas en Waal. Het publiek wist het zeker te waarderen. En Matthieu van der Poel. Hoewel het nog niet bevestigd is schijnt hij op de klanken van t Dondert en het Bliksemt de beslissende demarrage te hebben geplaatst. Dat kan bijna geen toeval zijn.

Blaaskapel de Harrekieten hebben genoten afgelopen weekend. Veel mensen, veel gezelligheid en twee lekker lange optredens. Organiseert u binnenkort ook een Nederlands Kampioenschap? Wij zijn graag van de partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *