Dweilen in Surhuisterveen

Zaterdag moest er onder hoge druk gepresteerd worden. In onze thuisbasis Surhuisterveen was namelijk het jaarlijkse dweilfestival. En wij willen dan natuurlijk niet afgaan. Vooraf was het spannend hoe de individuele Harrekietjes zouden omgaan met deze druk op hun welgevormde schouders. Maar dit ging verrassend goed. Sterker nog, het klonk eigenlijk uitstekend.

In Surhuisterveen werd begonnen met het lied ‘”Alles kan een mens gelukkig maken:”. Beter bekend onder de officieuze titel “Een eigen huis” van Het Goede Doel. De nummer 1 hit uit 1988 met een gastbijdrage van een toen nog piepjonge René Froger. Na deze hit ging men door met de volgende nummer 1 hit “Blue side Shoes”. Een prachtig nummer met een paar mooie solobijdragen.

Sowieso was het in Surhuisterveen muzikaal heerlijk genieten. De Harrekieten kwamen ten tonele met een geheel vernieuwde muzieklijst. Geïnspireerd op hun 25 jaar bestaan. Een muzikale lijst waar alle grote hits van afgelopen 25 jaar in zitten verweven. En zaterdag klonken ze allemaal in Surhuisterveen. Dat gaf ons een heerlijk nostalgisch gevoel in ons onderbuikje.

En dat het publiek enthousiast meezong en klapt helpt natuurlijk ook. Wat dat betreft is het altijd fijn spelen in Surhuisterveen. Het festival werd gezamenlijk met de andere kapellen afgesloten bij Kolkzicht. In broederlijke (en zusterlijke) gezamenlijkheid werden daar nog een aantal nummers ten gehore gebracht. Te denken valt aan Batje Vier, Het Woonschip en Hey Baby. Wat een feest. Daar kunnen we weer een hele tijd op teren. Volgend jaar zijn we weer graag van de partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *