Elfstedentocht

Als het waait, dan waait het goed. Wie kent deze hit van De Dijk niet? En een waarheid als een koe merkten we afgelopen zaterdag. Want als het waait, dan waait het goed. Zeker in Engelum waar de finish van de Friese Trekker elfstedentocht was.

De wind in combinatie met de regen zorgde ervoor dat de deelnemers als ware helden de finishlijn over rolden. Overigens geldt ook nog steeds het spreekwoord; in een tent, is het altijd droog. Dus gelukkig hoefden De Harrekieten geen heldenrol te spelen.

Wel een muzikale rol die we met verve op ons namen voor deze trekkerhelden. We wilden de weergoden niet verzoeken dus ’t Dondert en het Bliksemt hebben we even uit ons repertoire gelaten. Gelukkig waren er nog voldoende andere (toepasselijke) feestnummers zoals Oerend Hard, Joost en Kleine café. En ook met deze nummers kregen wij de toehoorders op de banken en tractors.

Kortom het was weer één groot feest in Engelum. En voor ons een hele eer om te mogen spelen bij de Elfstedentocht. Er is echter een tijd van komen, en een tijd van gaan. En na een feestelijk en lang optreden mochten wij het mooie Engelum dat prachtig gesitueerd is op een kwelderrug weer verlaten. Het was weer een geslaagd feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *