HarrePieten in Burgum

Zaterdag 28 november lachte het geluk de HarrePieten toe. Het warmterecord werd bijna verbroken, de Markt in Burgum was schitterend opgeknapt en zelfs mopper-Piet had een goed humeur. Alle ingrediënten voor een geslaagde Pietendag waren aanwezig.

Groepsfoto HarrePieten

Met veel plezier en enthousiasme meldden de HarrePieten zich daarom ook ’s middags in het centrum van Burgum. Al jarenlang vaste prik in hun drukke decemberschema maar wel ontzettend leuk om te doen. Traditiegetrouw werd begonnen met De Stoomboot van Sinterklaas, een gouwe-ouwe en nog steeds populair onder de ruim aanwezige kinderschare. Zij zongen enthousiast mee en sommige kinderen deden zelfs een geïmproviseerd dansje.

Stilstand is echter achteruitgang en dat geldt ook voor de HarrePieten. Na een eerste sessie ging men door. Het centrum van Burgum is groot genoeg en meer plekken moesten worden aangedaan. De volgende stop was traditiegetrouw bij de Scapino. Deze keer bleven de HarrePieten buiten staan en de aanwezige schoenendozen konden dit bijzonder waarderen. Ook de kindertjes en ouders vonden het fijn en klapten en zongen enthousiast mee.

Door naar de volgende halte, hoewel het nog redelijk aan het begin van de middag was kon je zien dat de aftakeling begonnen was. Of het lag aan het drukke optredenschema weten we niet maar een lid moest al met de rollator worden vervoerd.

HarrePiet met rollator

Net zoals het centrum van Burgum, bruisen de Harrekieten van energie en al snel gingen ze door naar de volgende halte. Midden op het kruispunt brachten de HarrePieten een sessie ten gehore. Oude klassiekers werden afgewisseld met recentere hits en het ruim aanwezige publiek kon het zeker waarderen. Ook Sinterklaas was gearriveerd en behoedzaam wiegde hij mee op de maat van de muziek.

Na een korte pauze ging het Pietenfeest verder. In de Hema werd het aanwezige publiek getrakteerd op een klein verrassingsconcert en en passant werd onder- en bovengoed op een ludieke wijze gepromoot. Na het nodige schuifwerk werd de zon weer opgezocht en werden op diverse plekken in het centrum het aanwezige publiek vermaakt. Daarbij verdient de visboer een speciale vermelding, het idee dat de HarrePieten alleen van pepernoten houden is onjuist. Kibbeling is het favoriete hapje en de visboer had dit feilloos door. Dat was precies de energiestoot die de HarrePieten nodig hadden om het einde van hun optreden van een spetterend slot te voorzien. De laatste sessies knalden eruit en in de pizzeria werd een jubilerende vrouw getrakteerd op een welgemeend Lang zal ze leven.

Stoppen op het hoogtepunt is belangrijk en rond vijven was het voor de HarrePieten tijd om te stoppen. Het laatste HarrePieten optreden in dit kalenderjaar. Menig traantje werd daarom weggepinkt en we kijken nu al uit naar volgend jaar! De HarrePieten wensen iedereen een goed, fijn en kindvriendelijk Kerstfeest toe!

HarrePieten bij de visboer in Burgum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *