Harrekieten bij Rondje Ameland

Bij de Harrekieten zijn we dol op rondjes. Niet voor niets is de Zevensprong al jaren een vast onderdeel in onze sessie. Daarnaast krijgen en geven wij vaak ook een rondje. Wat dat betreft kun je Blaaskapel de Harrekieten gerust een rondjesspecialist noemen. Voor ons was het daarom ook bijzonder leuk dat we tijdens het wandelevenement Rondje Ameland een gastoptreden mochten geven.

Rondje Ameland is een wandevenement waar de maximale afstand 50 kilometer bedraagt. Een flinke klus dus. De Harrekieten mochten vanaf twee uur bij de finish staan en de wandelaars warm begroeten. Dit deden we in collegiale afstemming met de Hollummer Gromkes en It Tegeare. Dat maakte het feest alleen maar groter. Hoe meer muzikanten, hoe meer feest. Daarnaast waren de weersomstandigheden natuurlijk ook perfect; een blauwe lucht en een stralende zon.

De Harrekieten waren vanaf vrijdagavond al op het eiland en hadden al een heel studieweekend achter de rug. We begonnen daarom rustig ook gelet het tijdstip en de warmte. De wandelaars konden het waarderen en de laatste meters werden een stuk vrolijker en veerkrachtiger afgelegd. De laatste wandelaars kwamen aan rond een uur of vijf en toen werd het tijd voor feest. Bij De Harrekieten gingen alle registers open en bij het publiek was het niet anders. Het gehele terras van voor tot achter deed enthousiast mee. Zingen, handengeklap en polonaise niks was het publiek te gek en de sfeer was opperbest. Met vrolijke nummers zoals Het dondert en bliksemt en Land van Maas en Waal zat de sfeer er ook goed in. Stoppen doe je op de hoogte punt en dat gold ook voor De Harrekieten. Het was ruim na vijven toen De Harrekieten Het Slavenkoor inzette en daaropvolgend A Prosi. Na een welgemeend proost van de Harrekieten aan het publiek en een daverend slotapplaus was het tijd om weer op de fiets en tandem te klimmen. Een geweldig optreden waar wij met veel plezier op terugkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *