Harrepieten in Surhuisterveen

Ja hoor, daar zijn we weer! De Harrepieten hebben het winkelcentrum van Surhuisterveen weer op stelten gezet. Veertien muzikale pieten en veel kinderen is het geheim van een gezellige middag.

Dit keer begon de middag in het reisbureau, iedereen wilde zo snel mogelijk weer een ticket terug naar het altijd warme Spanje. Eenmaal met een geboekte ticket op zak kon het echte feest gaan beginnen. Zie ginds komt de stoomboot is het lied waarmee de feestelijke middag geopend werd. Gevolgd door nog veel meer pakkende hits, zoals ooo kom er eens kijken. De harrepieten hadden veel fans, van jong tot oud stond iedereen mee te zingen, dansen en te genieten.

Een terugkerend fenomeen op deze vrolijke zaterdagmiddag is de file in Surhuisterveen. Een lange rij van auto’s werden opgehouden door de harrepieten die het feest vervolgde midden op de weg. Om er voor te zorgen dat de auto’s weer door het centrum konden, zijn de harrepieten voor een chocolademelkpauze naar ’t stee gegaan. In combinatie met wat pepernoten kun je een zwarte piet weer helemaal blij maken.

De reis werd gevolgd van winkel tot winkel bezoekjes. Beginnend met de Hema waarbij een aantal van de zwarte pieten op het balkonnetje stonden te spelen, gevolgd met trombonepiet die zijn trombone versierd had met hemdjes. Door naar de volgende winkels waar we binnen iedereen blij maakten met de altijd werkende hits. Ook werd het liedje Sinterklaas, wie kent hem niet gespeeld in de slagerij, waarbij de tekst veranderd werd. In plaats van de altijd gewilde pepernoten stonden de pieten nu te schreeuwen om droge worsten. Alle winkels waren vol met de mooiste klanken van Sinterklaas muziek. Voor de zwarte pieten was het weer tijd om vol te raken van de chocolademelk die dit keer gehaald werd bij Kolkzicht.

Een van de laatste haltes waar de Harrepieten zijn gestopt was het pietenhuis. Daar werd samen met Sinterklaas, de kinderen en de ouders gedanst op de aller vrolijkste muziek. Aangezien het buiten al donker werd en de Harrepieten eigenlijk weer richting huis moesten, werd de reis snel vervolgd. Nog even bij Bijzonder en Genieten spelen onder leiding van Feanster Maestro YMCA, vervolgd door de markt voor gevulde koek en oliebollen. Na al deze gezelligheid is er nog een vaste halte waar de Harrepieten jaarlijks langskomen. Rauwerda’s vishandel is het plekje waar de harrepieten heel blij worden. Na het spelen en het zingen van kibbeling werden de Harrepieten dan ook getrakteerd op de allerlekkerste kibbeling van Surhuisterveen. Met als bonus van de hele avond, de Harrepieten mochten het nieuwe restaurant gedeelte van Rauwerda’s vishandel inwijden. De tiid hâldt gjin skoft en ook voor de Harrepieten was het tijd om na deze mooie middag in Surhuisterveen naar huis te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *