Surhuisterveen verwelkomt de HarrePieten

Op 21 november was het feest in het centrum van Surhuisterveen. De jaarlijkse intocht van de HarrePieten was een feit. Plotsklaps verschenen ze in vol formaat voor de Jumbo (hallo Jumbo) en voordat men het door had zaten ze al in de Jumbo bij de broodafdeling. Er werd niet alleen gecontroleerd of de pepernootjes van goede kwaliteit was, er werden vooral veel nootjes geproduceerd. Muzieknootjes welteverstaan. Het geheel klonk als een kerstklokje, en vrolijk werden de klassiekers Sinterklaas Kapoentje, De zak van Sinterklaas en Sinterklaas is jarig ten gehore gebracht. Daarna was het weer tijd voor een nieuwe locatie (dag Jumbo) en verplaatste de HarrePieten kapel zich naar de markt. Ook daar werden diverse Sinterklaasliedjes ten gehore gebracht en viel het in goede aarde bij het jonge grut welke aldaar aanwezig was.

Harrekieten bij Hema

Het centrum van Surhuisterveen is groot en gevarieerd en dus ook de markt was niet eindpunt. Gelet het weer was het tijd voor een klein binnenconcertje en waar galmt het beter dan bij de visboer? De 14-koppige band stormde met enthousiasme binnen bij Gerrie Fiskje Rauwerda Vishandel en hij was blij verrast met dit concert. Hoewel de lekkerbekjes en kibbelingen die lekker in het frituurvet zwommen ernstige gehoorschade opliepen, kon Gerrie het concert wel waarderen en als de geruchten kloppen dan zijn de HarrePieten al zelfs vastgelegd voor 2016.

Stoppen op het hoogtepunt is voor de HarrePieten niet weggelegd en enthousiast stormde de band net zo snel weer naar buiten als ze binnenkwamen. Het zonnetje brak voorzichtig door en dit betekende dat buiten op diverse punten gespeeld kon worden. Dit kon het aanwezige publiek waarderen en enthousiast werd ermee gezongen door de aanwezige kinderschare.

Was het natte weer de reden om bij de visboer binnen te gaan spelen, nu speelde de droogte een rol om It Stee te verassen op een klein binnenconcertje. Na het spelen van een paar moderne Sinterklaashits was het namelijk tijd om de droge mond te trakteren op warme chocolademelk. Ook de HarrePieten moeten tenslotte drinken. Lang duurde dit echter niet want het enthousiasme kent geen tijd en vol ongeduld stommelde de HarrePieten club weer naar buiten.

Kent u het legendarische concert van The Beatles bovenop het dak van de platenstudio? Minstens zo legendarisch was het concert die twee HarrePieten gaven op het balkon bij de Hema. Wellicht was de omgeving en context wat anders maar legendarisch was het wel. Alleen het plakje cake wat als bedankje werd gegeven was al legendarisch. Zo lekker plakje cake hadden we nog nooit gehad.

Dergelijk enthousiasme werkt als een bruistablet in een potje augurken en borrelend van enthousiasme werd het optreden voortgezet in het centrum. Oude Sinterklaashits werden afgewisseld met moderne Sinterklaassongs en al springend en zingend stonden we zomaar in het experience centre van Ytzen Pool. Daar werd op niveau gemusiceerd tot genoegen van de eigenaar. Zover ons bekend heeft de band zonder noemenswaardige schade het pand heelhuids verlaten en kregen we zelfs nog wat pepernoten als bedankje.

Terug op straat was het weer dolle pret, het massaal toegestroomde publiek zong enthousiast mee en liet zich bij tijd en wijle verleiden tot een dansje. Al musicerend waren we op het einde van het centrum aangekomen bij Limburgia Vlaaien. Ook daar werd de plaatselijk ondernemer en de aanwezige klanten verast met een klein optreden. Dit werd gewaardeerd en beloond met een lekkere kop koffie en natuurlijk een flinke vlaai. Daarmee zaten de buikjes van de HarrePieten onbedoeld aardig vol en tevreden rolden ze weer naar buiten. De frisse lucht deed ons weer goed en vrolijk werd er op straat weer gemusiceerd en gemarcheerd richting de Albert Heijn. Nadat de plaatselijke filiaalhouder Wim Koekoek ons van harte welkom heette mochten wij beginnen. De kindertjes in de winkel waren blij verrast met dit onverwachtse optreden en dat doet ons HarrePieten hart smelten als een chocolademuntje in een te warme maillot.

Nog beetje ontroert gingen we weer naar buiten waar traditiegetrouw werd afgesloten bij de oliebollenkraam. Gezellig en lekker. Wij kijken terug op een bijzonder enthousiast, gezellig, lekker en ontroerend optreden. Hopelijk tot volgend jaar!

Harrekieten bij Gerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *