Boerenkapel "De Harrekieten"

Bootwateren Ameland

Blaaskapel de Harrekieten is een fan van vare (woordgrapje) en wij zijn altijd graag op Ameland bij het jaarlijkse bootwateren. Een festival voor dweilorkesten en shantykoren. Ook omdat wij de nautische blaaskapel zijn van Harkema en omstreken.

Continue reading

Elfstedentocht

Als het waait, dan waait het goed. Wie kent deze hit van De Dijk niet? En een waarheid als een koe merkten we afgelopen zaterdag. Want als het waait, dan waait het goed. Zeker in Engelum waar de finish van de Friese Trekker elfstedentocht was.

Continue reading

Kaatsen en blaaskapel de Harrekieten

Op Hemelvaartsdag waren de Harrekieten aanwezig bij de kaatswedstrijd in Tzummarum. Tijdens de spannende wedstrijden die gespeeld werden mochten de Harrekieten de muzikale toon verzorgen. Bij aankomst was iedereen gelijk enthousiast. De sfeer was erg goed en ook het lekkere weer zorgde ervoor dat het een gezellige middag werd.

Continue reading

Dweilen in Surhuisterveen

Zaterdag moest er onder hoge druk gepresteerd worden. In onze thuisbasis Surhuisterveen was namelijk het jaarlijkse dweilfestival. En wij willen dan natuurlijk niet afgaan. Vooraf was het spannend hoe de individuele Harrekietjes zouden omgaan met deze druk op hun welgevormde schouders. Maar dit ging verrassend goed. Sterker nog, het klonk eigenlijk uitstekend.

Continue reading

Avondvierdaagse Twijzelerheide

Na vier avonden wandelen was het tijd voor een feestelijke afsluiting en daar horen De Harrekieten natuurlijk bij. Op de hoek van de straat stonden de kinderen al te wachten, klaar om de laatste meters af te leggen. De Harrekieten kregen een lift, zodat de muzikale klanken tijdens het lopen ook te horen waren. Na een kort ritje kwam iedereen aan bij het dorpshuis de Jister. Daar ging het feest natuurlijk gewoon verder.

Continue reading