Boerenkapel "De Harrekieten"

Harrepieten in Burgum

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Een historisch moment. Volgens de Dikke van Dale bestaat er in de Nederlandse taal geen woord waar 5x de letter S in voorkomt. Dan heeft de Dikke van Dale niet rekening gehouden met de Harrepieten.  Wij mochten namelijk afgelopen zaterdag onze Sinterklaassessie spelen. Een woord met 5x een S. En wij zijn dol op deze letter.

Continue reading

Harrepieten in Marum

Zaterdag 24 was het weer zover en mochten de Harrepieten de welbekende Sinterklaasliedjes laten horen in Marum. Met open armen en lachende gezichten werden de Harrepieten ontvangen. Er stonden al wat kinderen te wachten tot Sinterklaas aan zou komen. Om de sfeer er lekker in te houden zijn we gezellig samen gaan spelen en zingen. Een zwarte Piet van de Harrepieten wilde heel graag even een solo spelen om te laten horen hoe goed hij al kan spelen. Hij had de stoel van Sinterklaas gepakt, had die midden in het publiek gezet, trok zijn broek omhoog, klom op de stoel en begon aan zijn solo. Wat een geweldige prestatie van deze zwarte Piet. Het was voor iedereen een dag om nooit meer te vergeten.

Continue reading

Sinterklaas in Surhuisterveen

O, o, tjonge wat een feest,
wij zijn weer in Surhuisterveen geweest.
het voelde weer als oud en vertrouwd,
al die HarrePieten door een grote mensenmenigte aanschouwd.

Continue reading

Sinterklaasoptocht Twijzelerheide

Het leven is behoorlijk spannend. Zeker als je bij blaaskapel De Harrekieten zit. Afgelopen zaterdag was weer zo’n dagje dat de hart- en vaatziektes goed getest werden. Onder een prachtig zonnetje waren wij van plan een vlekkeloos optreden te verzorgen bij de intocht van Sinterklaas. Maar oeps, waar blijft Sinterklaas nou? Het hele plannetje viel in duigen. Sinterklaas kwam niet in Twijzelerheide?

Continue reading

Gondelvaart Drogeham

Blaaskapel de Harrekieten staan bekend om hun ruime repertoire. Toch weten wij ook wanneer wij een lied niet moeten spelen. Zo hebben wij fatsoenshalve Het dondert en het bliksemt tijdelijk uit ons repertoire gehaald. Spelen wij namelijk standaard op beide avonden tijdens de Gondelvaart in Drogeham, nu bleef het beperkt tot de zaterdagavond. Op vrijdagavond was er namelijk teveel onweer. Continue reading