Boerenkapel "De Harrekieten"

Gondelvaart op wielen (of in het water?)

De Gondelvaart op wielen in Drogeham staat al jaren op de agenda van de Harrekieten. Voor dat de mooie wagens de ronde starten wordt het publiek in feestsfeer gebracht door de Harrekieten. Dit jaar bestond de kans dat de Gondelvaart in het water liep door het slechte weer.

Continue reading

Surhuisterveen

Op zaterdag 3 september 2022 hadden de Harrekieten weer een thuis wedstrijd. De harrekieten hebben al een hele tijd niet meer in Surhuisterveen gespeeld, dus werd het nu hoogtijd! Het weer was heerlijk en de sfeer zat er goed in.

Continue reading

Harrekieten op Ameland

Het is een jaarlijkse traditie. Na een aantal jaar dit spectakel te hebben gemist, waren De Harrekieten weer van de partij bij Bootwateren op Ameland!

Continue reading

Hieperdepiep hoera!

Wie jarig is trakteert en nodigt natuurlijk de Harrekieten uit voor een geweldig (surprise) feestje! Waar was vandaag het feestje?

Continue reading

Harrekieten in Surhuisterveen

De Harrekieten staan bekend om tradities en vandaag was het tijd voor een van die tradities. Namelijk een optreden in Surhuisterveen ter ere van Sinterklaas.

Het weer zat vandaag niet echt mee. Een sombere lucht en af en toe wat regen. Dit maakte voor de Harrekieten niets uit. Swingend, zingend en spelend gingen zij over straat. Alle bekende Sinterklaasliederen werden op muzikale wijze ter gehore gebracht in het centrum. Van oude bekende zoals ‘Zie ginds komt de stoomboot en daar wordt aan de deur geklopt’ tot de nieuwere hits als ‘Polonaise op de stoomboot en Sinterklaas, wie kent hem niet’. De liedjes gingen erin als zoete pepernoten (lees oliebollen). Aan iedereen die kwam kijken, genieten, zingen en dansen: heel erg bedankt voor deze middag. We hebben genoten van dit feest.

Continue reading