Harrepieten in Marum

Zaterdag 24 was het weer zover en mochten de Harrepieten de welbekende Sinterklaasliedjes laten horen in Marum. Met open armen en lachende gezichten werden de Harrepieten ontvangen. Er stonden al wat kinderen te wachten tot Sinterklaas aan zou komen. Om de sfeer er lekker in te houden zijn we gezellig samen gaan spelen en zingen. Een zwarte Piet van de Harrepieten wilde heel graag even een solo spelen om te laten horen hoe goed hij al kan spelen. Hij had de stoel van Sinterklaas gepakt, had die midden in het publiek gezet, trok zijn broek omhoog, klom op de stoel en begon aan zijn solo. Wat een geweldige prestatie van deze zwarte Piet. Het was voor iedereen een dag om nooit meer te vergeten.

Op een gegeven moment zijn wij met z’n allen in het publiek gaan staan. Er werd ons namelijk verteld dat Sinterklaas er bijna zou zijn. En in de verte hoorden we de muziek al aankomen. Enkele minuten later kwam Sinterklaas aan op zijn koets met heel veel zwarte Pieten. Onder veel geschreeuw, gejuich en de muziek kwamen de vrienden aan bij het podium. Ter ere aan Sinterklaas hebben de Harrepieten nog prachtige liedjes gespeeld, zoals ‘Sinterklaas, wie kent hem niet’ en de klassieker ‘Sinterklaas kapoentje’. Op het podium was ook de burgemeester. Hij greep meteen de kans om zijn recent ontdekte talent uit te voeren. Hij heeft de Harrepieten gedirigeerd. Een moeilijke, ambitieuze maar leuke uitdaging. Gelukkig ging alles goed en kon Sinterklaas erg genieten van het muzikale optreden.

Samen met alle zwarte Pieten en kinderen hebben we de ochtendgymnastiek gedaan, voor naar links naar achter naar rechts. Daardoor brak het feest alleen maar meer los. Nog een paar laatste klanken laten horen van de leukste Sinterklaasliedjes en toen zijn de Harrepieten er vandoor gegaan.

Sinterklaas en Marum, het was een erg gezellig feest zo samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *