Kunstig optreden door De Harrekieten

Op zaterdagavond 15 augustus voelde ons optreden als thuiskomen. Overal Harrekieten. Je zou verwachten dat wij een optreden hadden in Surhuisterveen of omgeving maar dit was niet het geval. Toch wemelde het er van de Harrekieten. Hoe dit kwam? Op de Friese klei werd in Witmarsum een oefenpartij gespeeld tussen SV Mulier en Harkemase Boys. Een partij die georganiseerd was om het nieuwe kunstgrasveld te vieren en natuurlijk goed uit te testen. Uiteraard hoort hier ook gezellige muziek bij en dat was de reden dat Blaaskapel de Harrekieten was uitgenodigd.

Harrekieten bij begin

Het optreden begon met een wandeling door het dorp. Door op verschillende locaties te spelen met achter ons aan een geluidswagen inclusief een grote kinderschare werden de dorpsbewoners geattendeerd op het ophanden zijnde evenement. De kinderschare bestaande uit kinderen uit de deelnemende jeugdelftallen klapten en zongen enthousiast mee met de liederen die de kapel ten gehore bracht. Het Vliegerlied, de Zevensprong, ook voor een jonger publiek heeft de kapel een uitgebreid repertoire. Overigens wist niet alleen de jongste generatie de muzikale bijdrage van de Harrekieten op waarde te schatten, bij het lokale seniorencomplex verschenen de ouderen alras op het balkon en zover de kunstheupen het toelieten werd er vrolijk meegedanst.


Harrekieten op balkon

Na de dorpswandeling was het feest nog niet voorbij. De opening van het nieuwe kunstgrasveld kwam snel dichterbij. De kapel had de eer om als eerste het gras te mogen betreden. Natuurlijk gebeurde dit met de nodige voorzichtigheid en genoten wij van deze nieuwe ondergrond. Het publiek die in grote getale was toegestroomd werd getrakteerd op een vrolijke mix van meezingers en oude klassiekers. Het grote moment kwam echter snel dichterbij. De elftallen hadden zich geformeerd tot een rij en zouden het nieuwe grasveld betreden. Ook De Harrekieten formeerden zich in een rij bij de middenstip. Toen de spelers het veld betraden en bij de middenstip aankwamen werden de tegenstanders sportief de hand geschud en was het tijd voor de Harrekieten om het Fries volkslied te spelen. Uiteraard deden we dit met veel plezier en het publiek zong uit volle borst mee.

Nadat de spelers begonnen met voetballen was de pret nog niet voorbij. Zoals het een goede voetbalwedstrijd betaamt was er ook een rust. Deze rust bleek relatief met De Harrekieten in de buurt. Het fluitje van de scheidsrechter had nog niet geklonken of De Harrekieten speelden een stevige feestsessie. Feierabend, ’t Dondert en het bliksemt, Kleine café aan de haven, vele nummers kwamen voorbij en het publiek wist het goed te waarderen.

Het was een fijne zaterdagavond waarbij wij ons zeker thuis voelden. Mede dankzij de vele Harrekieten maar ook zeker door het leuke en enthousiaste publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *