Harrepieten in Surhuisterveen

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent feest in Surhuisterveen. Werd zijn aankomst vorige week al groots gevierd, ook dit weekend was het weer raak. De Harrepieten zorgen voor een vrolijke noot in het centrum van Surhuisterveen.

harrekieten-in-surhuisterveen

Met af en toe het zonnetje op de bol was het een perfecte middag om te musiceren. En niet alleen voor de Harrepieten ook het aanwezige publiek deed enthousiast mee. Werd er niet gezongen dan werd er wel vrolijk meegedanst of geklapt. Daarbij deden niet alleen de oude hits het goed maar ook het nieuwere genre Sinterklaasmuziek werd gewaardeerd.

Wat bij dit optreden zeker opviel was dat Surhuisterveen bijzonder goed voor haar Harrepieten zorgt. Na een eerste sessie werden we uitgenodigd voor een lekkere, warme beker chocolademelk bij It Stee. Nadat deze genuttigd was gingen wij weer vrolijk de straat op. De verschillende sessies werden goed gewaardeerd en ondanks een paar minder serieuze Pieten was het zeker geslaagd.

Na een uurtje flink musiceren begon het toch wat te knagen in sommige Pietenbuikjes. Hoe mooi is het dan te merken dat je voor Rauwerda Viswinkel staat. Deze grote Pietenvriend ging zonder vragen aan de slag en zorgde ervoor dat er al snel meerdere kibbelingtjes tussen de chocolademelk zwom in de Pietenbuikjes. Dat geeft de Zwarte Piet moed en met dubbel enthousiasme werd er weer vrolijk verder gespeeld. Daar wordt aan de deur geklopt, Hoor wie klopt daar kinderen, alles klopte gewoon tijdens het spel van de Harrepieten.

Het begon al te schemeren toen de blaaskapel haar laatste stop maakte op de markt. Een gezellige markt waar de Harrepieten warm werden onthaald. Zowel figuurlijk als letterlijk. Het marktpubliek zong enthousiast mee maar ook de warme oliebol beviel goed. Door het eten van de oliebol met poedersuiker werden sommige Pieten echte roetveegpieten. Dat deed ons herinneren dat we vanavond ook weer op pad moeten. De daken op en de schoorstenen in. Tijd voor de Harrepieten om afscheid te nemen van dit gezellige en gastvrije Surhuisterveen. Wij hebben genoten en ook namens Sinterklaas mogen we concluderen: Surhuisterveen, zo is er maar één!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *