Bootwateren Ameland

Als je bij blaaskapel De Harrekieten zit moet je beschikken over goede zeebenen. De intocht van Sinterklaas, Gondelvaart in Drogeham, bij diverse nautische evenementen zijn wij aanwezig. Sinds afgelopen weekend kunnen wij hier een nieuw evenement aan toevoegen: Muzikaal Bootwaren te Ameland. De zeebeentjes van de leden werden weer eens goed getest bij dit mooie evenement. Gelukkig werden niet alleen onze zeebenen getest, ook de zonnebrandcrème moest flink worden gebruikt. Het was prachtig weer wat zorgde voor veel en een enthousiast publiek.

Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, waren De Harrekieten vrijdagavond al gearriveerd. Voldoende rust pakken is tenslotte belangrijk. Zaterdag konden wij los en begon het Muzikaal Bootwateren. Een evenement die jaarlijks wordt georganiseerd op Ameland en waarbij diverse shantykoren en blaaskapellen worden gevraagd om hun kunsten te vertonen op verschillende podia. Voor het eerst was blaaskapel De Harrekieten ook aanwezig. Op totaal 4 podia mochten wij onze kunsten vertonen. Iets wat wij met veel plezier doen.

We begonnen de ochtend met een rustige sessie waarbij wij onder andere een loepzuivere solo in Apache hoorden. Bij het tweede podium konden de voetjes al van de vloer en werd er vrolijk gemusiceerd met een Rock Medley en diverse andere feestnummers. Omdat deze sessie ons zo goed beviel gingen wij hier op het derde podium vrolijk mee verder en het publiek kon dit waarderen. Er werd enthousiast meegezongen en gedanst. De laatste sessie vond plaats onder een stralende zon en met een enthousiaste menigte. Met een leuke interactie van het publiek zijn wij op het best en wij hebben ook genoten van deze laatste sessie. Kleine café aan de haven, Uberall Auf der Welt, het was een waar feest. En met de muzikale ondersteuning van het shantykoor die vooraf had opgetreden was het ook beregezellig!

Wij kijken terug op een geslaagde dag. Stralende zon en enthousiast publiek.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *