Bootwateren Ameland

Blaaskapel de Harrekieten is een fan van vare (woordgrapje) en wij zijn altijd graag op Ameland bij het jaarlijkse bootwateren. Een festival voor dweilorkesten en shantykoren. Ook omdat wij de nautische blaaskapel zijn van Harkema en omstreken.

Geen enkel nautisch evenement is ons te te gek. Zo halen wij al jarenlang met plezier de stoomboot van Sinterklaas binnen en zijn wij immer present bij de gondelvaart in Drogeham. En of dat al niet nautisch genoeg is zijn er ook een aantal leden die een optreden besluiten met een glaasje water.

Afgelopen zaterdag waren wij dus bij het Bootwateren. Het nautisch evenement bij uitstek. Speciaal voor dit evenement hebben wij ons nautisch repertoire van zolder gehaald. Te denken valt aan bekende toppers zoals The Rivers of Babylon, Woonskip en Kleine CafĂ© aan de haven. Maar als echt nautisch blaaskapel hebben we ook minder bekende, nautische liederen ten gehore gebracht zoals; Let’s vis again, Pappie zwem toch niet zo snel en Anton aus Arnemuiden.

Dit nautisch repertoire werd bijzonder gewaardeerd en er werd door het aanwezige publiek enthousiast meegebruld en gedanst. Het publiek stond letterlijk op de stoelen. We hebben nu al zin in volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *