Eerst spelen bij de Vuurtoren race, en dan door naar de …

Inmiddels begint het te lijken op een jaarlijkse traditie. Ook dit jaar mochten De Harrekieten de Lemster vloot verwelkomen bij het binnengaan van de haven. Opgesloten tussen twee sluizen werden ze vrolijk verwelkomt door de blaaskapel en een vrolijke brugwachter.

Na een hele dag wedstrijdzeilen moet er tijd zijn voor bezinning. De blaaskapel begon daarom rustig met The Rivers of Babylon (hoe toepasselijk), Alles kan een mens en tenslotte Sweet Caroline.

Maar ook de wiebelige zeebeentjes willen graag dansen en na het traditionele ‘slokje’ was het tijd voor een wilder repertoire. We trapten af met ‘Wat zullen we drinken’ (hoe toepasselijk) en ging verder met Anton, Feierabend, Speedy, etc. Het werd één groot feest in een heerlijk nazomer zonnetje.

Maar ook aan al het goede komt een einde. Het zonnetje begon te zakken, de zeebeentjes werden wel erg wiebelig en de liedjes werden steeds korter. Kortom het was tijd voor de afsluiting, de kapel ging eendrachtig naar de Vrolijke Panda waar het optreden nog eens grondig werd geëvalueerd. Zoals het een professioneel orkest betaamt. Maar we kunnen niet anders stellen, het was weer eens beregezellig in Lemmer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *